carian @ nandotcom

Thursday, December 24, 2009

LangKawi

wehoooooooooooooo
mau g langkawi tonite..=)

daaa....=)

Sunday, December 20, 2009

InTerview PZM @ SPA Putrajaya..=)

Terasa ensem sungguh on dat day...wawawa...(perasan sungguh saya haha...=D)
As usual...masih menagih sentuhan emas personal image consultant aku...chewahhh hehe..=)

Personal Image Consultant: alamfanacinta (From: Farhana Image Consulting Agency)
Suit: Suave
White Shirt: Snails Original
Necktie: Arrow (aku mmg nak sgt red color...so FICA terpaksa ikut cakap client hehe...=D)


On 11th Dec 2009, yup...ada interview Pegawai Sains (Zat Makanan) (C41) kat SPA Putrajaya...so xdala jauh sgt dgn umah aku malah dekat gler ngan opis aku wakaka....

Cuak gler kot aku nk interview nie...my 2nd official interview after ISN...huhu...ISN tuh apa eh...?? Intan Sayang Noraidi kot wakaka...haha..anyway Congratz kat intan da kawen...baru balek kenduri kawen die nie hehe..=) semoga berbahagia ke anak cucu cicit....

====================================================================

meh2, nak share soklan2 yg die tanye masa interview hehe..=)

Mula2 ketuk pintu...tok tok tok....
Assalamualaikum, selamat pagi...

Scene setelah disuruh duduk:

PTD (Nama dirahsiakan)
1) Pointer Berapa...??
2) Boleh ceritakan tentang diri awak...??
3) Boleh awak ceritakan bidang tugas awak di BKKM...??
4) Boleh saya tahu pengalaman awak semasa praktikal di JKN Selangor...??
5) Kenapa kami perlu mengambil awak bekerja...??
5) Sanggupkah awak berkerja di pedalaman...??
6) Dalam English, boleh awak beritahu penglibatan anda dalam kokurikulum dan juga sebarang pertubuhan dan kelab...??

PZM (Nama dirahsiakan hehe..=)) - Sebelah opis kot hehe...
1) Awak tahu apa itu BMI..??
2) Berapa BMI awak...??
3) thennnnnnnnnnn................aku x mau share...!!!!!!!!!!! haha...=)
its all about weight management hehe...=)

====================================================================

Hopefully aku diterima berkerja sebagai PZM.........=)
InsyaALLAH....

Wednesday, December 9, 2009

da OutCome

Akhirnya...lahirlah buku ini chewahhhh....setelah sakit mata, jiwa dan hati dlm membuat merangka buku ini dan akhirnya aku gembira...!!!!


dis is da bookkkk...=)


oh yeahhhh....my name on it hehe..=)

Nama Buku: Pesticide Residues in Food , MRL; EMRL

(akan digunakan bagi penguatkuasaan Regulation 41(3)(b) & (c) dan 41(3A), Food Regulations 1985)

===================================================================

2 hari lagi aku nak interview SPA for Pegawai Zat Makanan...perghhh...risoooo....doakan aku berjaya yer..=)

Thursday, November 26, 2009

Selamat Hari Raya Aidil Adha


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Saturday, November 21, 2009

MAJLIS KESELAMATAN MAKANAN DAN PEMAKANAN KEBANGSAAN (MKMPK-8) - 2009

Yahoooo....end of very da penat week...huhu...=D

Yuppp....on 19 Nov 2009 lepas my division anjurkan Majlis Keselamatan Makanan dan Pemakanan Kebangsaan ke-8 hehe..

and aku KENA jadi sekretariat dokumen ngan Jamuan....adoiyaiiii....very penat woooo buat 2 kije....huhu.....;D

yuppppp....itulah dokumen mesyuarat yang aku kena sediakan untuk 120 orang huhu....itu baru dokumen, blom lagi buku2, pamplet2 and seumpanyanya nak kena sumbat dalam beg huhu...
dat nite aku balik umah lewat giler la..huhu...balik umah terus pengsan haha...=)

Gimik perasmian Garis Panduan Pemberian Makanan Bayi dan Kanak-kanak Kecil hehe....=)
yaaa...YBMK telah merasmikan buku ini....=) Risau aku ngan YBMK nie arituh..dahla hari sebelum majlis ada isu MCA yang nangis2 tuh hehe...

Dato' Seri...i suka da way u jawab soklan perbezaan antara overweight and obesiti dat time....hehe..=)

Monday, November 16, 2009

Lawak Antarabangsa II (kisah SMART TUNNEL)

CerIta KlaKo dari MemBer Aku...


Situasi: Cerita Di Kedai Kopi di sebuah kawasan di negeri Perak yang
dirahsiakan identitinya wakaka...

Pakcik A: Ko tau x, aku baru balik dari KL semalam...aku x puas ati ngan kerajaan...Blanje juta2 buat SMART TUNNEL tapi time ujan tutop gak...membazir duit rakyat je....

Pakcik B: Iyerrr...x patut...x patut...

(kelako ke cite nie..?? sesapa yg paham bleh la gelak guling2 wakaka...sape x paham, buat2 paham sudaaa...hehe..=))

Sunday, October 25, 2009

Gathering Jejaka Nutrition 05/09

Last Friday aku ngan ganu a.k.a nazri a.k.a wan menekan pedal minyak masing2 g ke kayell...g ikut MEX hiway...ingat nak saing sekali...at last x jumpa pon atas hiway...dua2 jumpa kat kg baru haha..=)

then dat night the other one hasnan mau 'payung' aku ngan ganu dinner..haha...lantas pelbagai cadangan diusulkan kpd beliau haha...& decided g makan kat Ikan Bakar Jalan Bellamy...=)

Ikan Pari 1/2 ekor, Kailan ikan masin, Sup sayur, Kerang bakar 2 mangkuk, 6 pinggan nasik, air teh ais, teh o ais, laici & 3 gelas air kosong = RM38...memang berbaloi haha..=)

thanx nan...gambar sebelah kiri atas n ganu yang kekenyangan haha..=) aku..?? lupala nak take pic sndre haha...

Ikan Pari Bakar yang sedap hehe..=)

====================================================================

Pagi Sabtu kami g Taman Desa, jalan2 cari pasal g kedai Touch n Go kat sana...haha...
atas desakan jam, aku telah membeli smart tag tanpa ku duga haha...then beli satu lg kad TnG for my gal..=) Dapat kad '1 MALAYSIA' tuh...haha...=)

Afterthat kawan aku sorg nie minat nak bela ikan la plak...angin lintang pukang mana ntah tiup kat die huhu...aku bawak die g Jalan Pasar...amek ko....banyak gle ikan ada...pening da die nak pilih haha..=)
nie hasil tangkapan ikan di Jalan Pasar hehe...2 ekor ikan mas ngan 5 ekor ikan gapi hehe...berserta rumah beliau akarium chantekkk...hehe...=)
Pastu g KLCC...mau g tgk Go Mobile..ada exhibition henpon kat sana...mcm boring je aku tgk exhibition nie...xlah murah spt disangkakan...huhu....

seb baek la ada roadshow MotoGP kat area tasek KLCC tuh..haha...Amek ko R6 seketulll...haha...=)


Wednesday, October 21, 2009

Pindah ke Presint 3

ayoyoooooooo
today aku dapat memo,
untuk berpindah ke Presint 3...
(lokasi: depan palace of justice)
huhu....
malas tol aku nak kemas meja aku yg semak tuh haha...=)
dijangkakan pindah on 1st november..

mintak2 kat sana senangla nak parking, xyah nak sesak2 n jam2 kat Kompleks E hehe..=)

Friday, October 16, 2009

Stress sgt nie...!!!!!


Ya ALLAH ya tuhanku, berikan ku kekutan bagi menghadapai segala apa yang aku hadapi arini, esok dan seterusnya...

Sunday, October 11, 2009

Hari Ahad Pon Kena Kerja ke..??

Angkara 'Produk plum, prun kering ada logam plumbum berlebihan diharamkan'....

AKU KENA KERJA HARI AHAD....!!!!!!!!!!

kena duty kat BILIK GERAKAN.....

x suka, x suka, x sukaaaaaaaaaaaaaaaa...................

Wednesday, September 23, 2009

Kereta @ Car...??

Aku keliru Menjadi Buntu,
Arah mana aku nak tuju,
Dengan kereta baru,
Apa2pon pilih la dulu....

lalalalalala..................

Actly Mr.N dalam delima eh silap dilema...
Atas sebab2 yg x dapat dielakkan, maka i need to tackle sebiji kereta ASAP...
But i'm kompius....

adoyaiiiii......kereta manakah harus ku miliki...kui3...

Antara yg masuk dalam LIST KERETA MAMPU MILIK BG MR.N ialah...

Proton Satria (hmmm...2 pintu...camne kalu time ujan..??) kompius....

Honda Civic (EG) ....memang minat kat keta nie lama da...tp umur die lama sgt kot..lepas ke dgn PUSPAKOM...kompius lagi...

Honda Civic (EK)..haaa..keta nie mmg smart...kena ngan jiwa remaja 26thn nie haha..(remaja ke..?? opsss...) harga dalam 35K, lepas ke aku nk buat LOAN nie...?? kompius lg....

Proton Persona...cool...lebih kurang harganya dgn MyVi....beso...1.6...rempit tuh..tapi..Its all about PROTON itself...sejarah parents aku buang duit beli keta proton, mesti problem kat aircond, body bocor masuk air, getah lapik pintu keras sangat DLL...sanggupkah aku mengambil risiko beli PERSONA...?? kompius lagi...

Perodua Viva Elite...Kompak...girlish...but its ok...huhu...setakat nie PERODUA mmg x pernah bagi masalah kat parents aku yg memiliki 3 unit model berbeza dari PERODUA..mungkinkah ianya menjadi Model Ke-4 masuk dalam garage umah aku..?? tunggu dan saksikan episod seterusnya...tapi...mesti x selesa aku nak drive..aku nie dahla gemok, besor dan seangkatan yang laen...kompius lg...

haaaa...yang last nie...memangla idaman aku dan pernah menjadi target aku satu masa dulu hehe...tp apakan daya...masa x akan kembali...new aim, new target new car...huhu...InsyaALLAH satu hari nanti..mana tau menang contest PETRONAS tu kan..mana tau rezeki ALLAH hehe..=)





Credit to : Mudah.my (all da pics taken from this useful homepage)

Sunday, September 20, 2009

Persiapan Hari Raya 2009

Sakan aku raya tahun nie hehe..=)
thanx a lot to alamfanacintaku as usual as my Image Consultant..phewitttt hehe..=)

Berikut disertakan Persiapan2 di hari lebaran Hari Raya Aidilfitri....hehe..ala2 poyos gituh haha..=) (begitulah cara aku tulis email formal time kije haha..=) )

3 Helai baju yg menjadi baju raya dan baju dihari2 seterusnya haha..=)
dis 3 rembat kat JUSCO maluri and its cost...hmmm....wateva hehe..=)

Dis want is my baju RAYA...hehe..FYI this year is GreenDay Year huhu...dunno y aku alwiz pilih yg kaler ijau2 saje...hehe...and some more..we r green 2gether...hehe..=)

Dis want plak is kombinasi sandal n kasut so aku x tau apa type dis footwear n sayugianya aku berkata nama nya si White SanSut hehe..=) rembat kat D Tribe, One Utama kat area Waffle World yg sedap ituh...Stroberi Milk Shake satuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....

Yeahhh...dis model is miss AlamfanaCinta...sedang try tudung ARIANI yg aku kasi kat mak aku, Pn Hamidah Nor...hehe..da bagi da kat mak, die suka...selamat...=)
Kat abah aku bagi baju Arnol Palmer, kaler ijau, hmm...pics x tangkap la plak hehe..=)


Oh yeaaa...3 bekas duit singit yg aku tukar kat Bank Rakyat, Putrajaya....Punyalah susan nak tukar duit kat Putrajaya nie...suma out of stock...bajetttt...ntah2 dok sorok duit mcm makhluk2 yg x paham bahasa sorok gula...(tp watpe dieorg sorok duit sbb dioerg adalah bank...meri kite pikirkan, dan selamat beramal....hehe..=)

Haaa....ini ialah sampul yg berisi wang di atas...haha...=)


Dan yg paling penting dalam persiapan Hari Raya....
Sudahkan anda menjalankan kewajipan anda...??
yaa...ZAKAT FITRAH....hehe...
RM7 di Anjung, Putrajaya...=)
Neves gak time salam akad ngan AMIL...
Adoyaiiii kalu Tok Kadi camne...mau tersasul lidah....hahaha....


So Kepada semua yg jengah blog yg x seberapa ini...
dengan ini saya mengucapkan...
Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin
dari Hasnan sekeluarga di London, UK.....=)
hahahha...=)


(yo yo oooo je dok london haha...=D)

Sunday, September 13, 2009

Lawak Antarabangsa 1


Location: Petronas Kg Baru, KL

haha...lawak btol...geli ati aku tgk signage nie...CLOSS pon bleh...janji ada bunyi CLOSE wakaka...=)

Monday, September 7, 2009

Menu Sahur hari ini - 070909

cam poyo je tajuk haha..
ala2 chef gituu...kui3..;p

menu sahur aku arini

Nasi putih + ayam goreng rempah bujang ala Mr.N haha..=)


Ini ialah keadaan ayam sebelum digoreng haha...=)

actly ayam goreng aku da ciap...maka dgn itu aku ingin meng'ajak'2 ayam kepada semua...
jemput makan sahur yer hehe..=)

selamat berpuasa semua..=)

Sunday, September 6, 2009

Ole Ole From Nuffnang..=)

Ini adalah badge from nuffnang...got it when alamfanacinta, mezah, nad, yuyun n i g buka puasa bersama nuffnang @ the apartment, KLCC semalam...Thanx nuffnang...i luv da spagheti...sangat sedap...hehe..=)

yes...100% true...i Luv nuffnang...hehe..=)

konvo day yg best..=)

My Gal on Stage...=)


video

Monday, August 24, 2009

Anugerah Tokoh Pelajar Berkeperibadian Murni 2009

Alhamdulillah...=)
Xsangka aku terpilih hehe..(bagi Bsc Nutrition)...=)

Actly cite nie da lapok ditelan zaman...but aku baru je ambil adiahnya dari cosmate semalam hehe..

a lot of thanx to all da 'mahaguru' esp. dari JPD & Biomed (pak kas, dr fadh n so on..) mencurah ilmu untuk diriku ini...Thanx FSKB sbb sanggup terima diri ini 4 tahun lepas chewahhh...hehe..=)

Thanx Dr. Poh bcoz wakilkan sy amek adiah ini on that day...(14-08-09)...i cant manage to go bcoz i got meeting with my new section after 'reORG' punye pasai..

Dalam sijil yang diberi ada tertulis...

"Anugerah Tokoh Pelajar Berkeperibadian Murni adalah tanda penghargaan ke atas ketinggian peribadi dan sahsiah yang dimiliki oleh seorang pelajar. Keperibadian ini patut dicontohi oleh mahasiswa-mahasiswa lain"

OMG...terlalu berat penghargaan ini kurasakan...aku tahu & sedar diri ini tidaklah layak untuk mendapat pengiktirafan sedemikian rupa...tetapi cuma ku pesan...ambil yang baik, jauhkan mana teladan yang buruk....=)

Sijil ngan plak


Plak jarak dekat hehe..=)


p/s: aku menulis disini bukan untuk riak, berlagak, menunjuk-nunjuk dan segala yang negatif yang lain....niat aku hanya untuk berkongsi kegembiraan yang aku kecapi..itu sahaja..=)


Salam ramadhan semua...=)

Sunday, August 23, 2009

FleaMarket CarBoot Sale @ MAEPS

Hari pertama puasa arini aku sudahkan dgn santapan penuh harmonisasi antara ikan bawal, sambal sotong & ayam goreng dengan di tacapkan lagi dgn sayur kobis dan diserikan dgn air limau + air laici + air suam haha...
(ini adalah untuk makan berdua yer...wif alamfana...hehe...=) )

Di mana..??

PELITA KLCC haha..=) -..adoyaiii...aku nie xleh lari dengan kedai mamak la haha..-

Tatkala aku memandu pulang ke rumah...lalu aku menyinggah di FleaMarket Carboot Sale kat MAEPS seperti yang di warwarkan oleh my other half..hehe..=)

Lalu aku telah merembat set wild country from avon + mug siap ada sudu + stokin haha..keciwa aku sbb niat utama g sana nak beli necktie hehe..=) (geram aku..time aku xde duit die jual, time cukup duit die absent plak...aku sekeh kang baru tau..!!!...)



boring gak eh jenjalan sorang2 single mingle nie....to cik alamfana...next time kite datang sini eh...=) set....??

Monday, August 17, 2009

akhirnya.....

Tanggal 15 Ogos 2009...=)


7 tahun aku menunggu hanya untuk segulung ijazah...
bak kata tajuk lagu...pahit akan manis juga akhirnya..=)
Syukur Alhamdulillah...=) aku telah berjaya...



For my gaL...congratz...=)
to kengkawan..congratz jugak...
to my junior...belajar sungguh2...=)

Thursday, July 30, 2009

Selamat Hari Jadi..=)

Last saturday my family n i went to pizza hut teluk intan to celebrate my youngest bro's birthday...14th..=)
bday boy...Ahmad Syamel...=)
oh yeahhh...my abah n mak n also Mr.N haha..=)
Inilah keadaan fud sebelum masuk dalam perot haha...da masuk. apa jadi pon aku x tau haha..opsss...kuang3x...=)

Friday, July 24, 2009

Air Di Putrajaya

Persoalan..??

Kenapa Sumber Air Paip Di Putrajaya Hari ini berwarna coklat...??

Kenapa kotor sgt....??

ayoooo....!!!!

Monday, July 20, 2009

opsss...Vios ke..?? haha...=)

jrengggg...jrengggg...jrengggggggggggggggggggggggggg.......................

memperkenalkan...


hehe...=) dats all...
daaa.....hehe....

Sunday, July 12, 2009

Journey to the West..eh2 silap2..Bumi Mahsuri, Langkawi..=)

Assalamualaikum...=) (baek x intro..?? haha...)
arini aku mempunyai satu misi...bukan misi menyelamat..tapi..misi ke LANGKAWI..jeng jeng jeng...hehe..=)
hehe...aku g KLIA naek ERL from Putrajaya Sentral..hehe..RM6.20

' Mengumumkan ketibaan tren ke KLIA di Platform 2..sila tekan butang untuk membuka pintu' ....wat the....xyah tekan butang pon pintu tu terus ternganga luas bile sampai stesen haha..=)

here the ticket

muka masih ngantuk...haha..=)



haha...aku penin sbb tren nie jalan ke belakang haha...mmg penin...haha..-=)



Tiket mau terbang di awan...haha...MH 1438..=) xkan ku lupa no ini hehe..=)


Poyo je...yg mcm kontena tuh kan..caterer for MAS...sekali nak tau x apa yg aku dapat makan..peanuts sebungkus ngan air...ceh...mengecilkan ati aku betol..haha..


mau Q nak masuk cabin


wahhhh...aku terbang di awangan hehe...nie baru nak naek from landasan KLIA...pastuuuuuu.....Hujannnnn....nmpk awan je...pastu dok pelik pk...'napa eh..aku dok atas awan tp still kena hujan jugak...hehe...renung2kan n selamat beramal..hehe..=)


yeaaaaaaaaa......selamat landing...syukur alhamdulillah...cuak pon ada sbb landasan licin sbb ujan...terok gle kapal terbang nie nak brek...



with my beg kotak huhu...


oh yeahhhh..da sampe hotel haha..=) Bayview Hotel @ Kuah


END OF 1st DAY @ LANGKAWI....=)

Buat kekasih ati...usah dikau bersedih...pergi ku bukan selamanya...pergi ku ini mahu menimba ilmu...insyaALLAH...malam jumaat ini kite ketemu kembali..=)

 

nandotcom | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL