carian @ nandotcom

Thursday, July 30, 2009

Selamat Hari Jadi..=)

Last saturday my family n i went to pizza hut teluk intan to celebrate my youngest bro's birthday...14th..=)
bday boy...Ahmad Syamel...=)
oh yeahhh...my abah n mak n also Mr.N haha..=)
Inilah keadaan fud sebelum masuk dalam perot haha...da masuk. apa jadi pon aku x tau haha..opsss...kuang3x...=)

Friday, July 24, 2009

Air Di Putrajaya

Persoalan..??

Kenapa Sumber Air Paip Di Putrajaya Hari ini berwarna coklat...??

Kenapa kotor sgt....??

ayoooo....!!!!

Monday, July 20, 2009

opsss...Vios ke..?? haha...=)

jrengggg...jrengggg...jrengggggggggggggggggggggggggg.......................

memperkenalkan...


hehe...=) dats all...
daaa.....hehe....

Sunday, July 12, 2009

Journey to the West..eh2 silap2..Bumi Mahsuri, Langkawi..=)

Assalamualaikum...=) (baek x intro..?? haha...)
arini aku mempunyai satu misi...bukan misi menyelamat..tapi..misi ke LANGKAWI..jeng jeng jeng...hehe..=)
hehe...aku g KLIA naek ERL from Putrajaya Sentral..hehe..RM6.20

' Mengumumkan ketibaan tren ke KLIA di Platform 2..sila tekan butang untuk membuka pintu' ....wat the....xyah tekan butang pon pintu tu terus ternganga luas bile sampai stesen haha..=)

here the ticket

muka masih ngantuk...haha..=)



haha...aku penin sbb tren nie jalan ke belakang haha...mmg penin...haha..-=)



Tiket mau terbang di awan...haha...MH 1438..=) xkan ku lupa no ini hehe..=)


Poyo je...yg mcm kontena tuh kan..caterer for MAS...sekali nak tau x apa yg aku dapat makan..peanuts sebungkus ngan air...ceh...mengecilkan ati aku betol..haha..


mau Q nak masuk cabin


wahhhh...aku terbang di awangan hehe...nie baru nak naek from landasan KLIA...pastuuuuuu.....Hujannnnn....nmpk awan je...pastu dok pelik pk...'napa eh..aku dok atas awan tp still kena hujan jugak...hehe...renung2kan n selamat beramal..hehe..=)


yeaaaaaaaaa......selamat landing...syukur alhamdulillah...cuak pon ada sbb landasan licin sbb ujan...terok gle kapal terbang nie nak brek...



with my beg kotak huhu...


oh yeahhhh..da sampe hotel haha..=) Bayview Hotel @ Kuah


END OF 1st DAY @ LANGKAWI....=)

Buat kekasih ati...usah dikau bersedih...pergi ku bukan selamanya...pergi ku ini mahu menimba ilmu...insyaALLAH...malam jumaat ini kite ketemu kembali..=)

Thursday, July 2, 2009

Genap Sebulan Melihat Keringat Jatuh Ke Bumi..O_0 (jatuh ke..?? hehe..)

===================================================================
Alhamdulillah..genap 4 minggu aku bekerja tanpa henti...
x sangka aku bleh face semua nie...=)
weekdays @ MOH
weekends @ Tesco Ipoh & Carrefour Mid Valley
===================================================================

Actly i'm so tired to write down what written in my head..hehe...so now, pixies blogging hehe..=)
===================================================================

i start with my lovely working place...FSQ,MOH hehe..=)

opppssssss my flash card a.k.a kad nak bukak pintu haha...O_0


my desk...aiyooo where is my PC...!!! hehe..(forgot to snap daaa..hehe..=p)

eh2...apa yg kat atas rak aku tuh...??

opssss...again...jgn menyampah eh...haha...=)

& my nametag...=)
===================================================================

berapa banyak borang kena isi daaa...1st day aku kat sini, jenuh aku dok ngisi borang nie hehe..=) kuning tuh punch card hehe...hope pasni pakai thunb print mcm kat JKN Selangor...(teringin sebenarnya tgk staff dok scan fingerprint..nk je aku test masa aku praktikal kat sana satu masa dulu haha..;p)


haaa...nie la kije aku masa 1st week kat sini..buat food classification..=) then after a week aku buat start kije hakiki aku on pesticide residues in food...hope aku dapat menyiapkan task aku on time..apa task aku tuh..?? tanya ganu kalu nak tau haha..=)


sampul kecil n memo perhubungan hehe...


niat di hati aku bukan sbb nk take pic kereta tp nk bgtau jerebu sedang melandadgn teruknya di putrajaya hehe...huk3...udara kotor..!!!


===================================================================

Haaa...nie plak pics masa aku kije as Nutrition Advisor for Nestle products..:)


WEEKEND KE-2

Nametag Nutrition Advisor tuh...poyosss hehe..=)


"Free Advice On Child Nutrition - Talk to our Nutrition Advisor"

tapi....xde sorg pon yang nak dgr..suma kena 'paksa' dengar haha..kesian..O_0


perghhhh sapa mamat nie...?? Duta Nespray ke...haha...=)



'The Nespray" Tesco Ipoh Outlet

===================================================================

WEEKEND PERTAMA



Shiela Majid & anaknya di Bunting gedabak beso...'Active Protection'


Bergaya di hadpan cermin...capture idea from those who love to take pixies in front of mirror...winkkkk...;)


Meja konsultasi aku...


Perghhh...again..lagak model Nespray...hehe...


Lambakan barangan Nespray di Tesco Ipoh...

===================================================================

Ayooooo.........Lupalah....tak take pic kat carrefour Mid Valley pon hehe...

===================================================================

 

nandotcom | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL