carian @ nandotcom

Wednesday, September 23, 2009

Kereta @ Car...??

Aku keliru Menjadi Buntu,
Arah mana aku nak tuju,
Dengan kereta baru,
Apa2pon pilih la dulu....

lalalalalala..................

Actly Mr.N dalam delima eh silap dilema...
Atas sebab2 yg x dapat dielakkan, maka i need to tackle sebiji kereta ASAP...
But i'm kompius....

adoyaiiiii......kereta manakah harus ku miliki...kui3...

Antara yg masuk dalam LIST KERETA MAMPU MILIK BG MR.N ialah...

Proton Satria (hmmm...2 pintu...camne kalu time ujan..??) kompius....

Honda Civic (EG) ....memang minat kat keta nie lama da...tp umur die lama sgt kot..lepas ke dgn PUSPAKOM...kompius lagi...

Honda Civic (EK)..haaa..keta nie mmg smart...kena ngan jiwa remaja 26thn nie haha..(remaja ke..?? opsss...) harga dalam 35K, lepas ke aku nk buat LOAN nie...?? kompius lg....

Proton Persona...cool...lebih kurang harganya dgn MyVi....beso...1.6...rempit tuh..tapi..Its all about PROTON itself...sejarah parents aku buang duit beli keta proton, mesti problem kat aircond, body bocor masuk air, getah lapik pintu keras sangat DLL...sanggupkah aku mengambil risiko beli PERSONA...?? kompius lagi...

Perodua Viva Elite...Kompak...girlish...but its ok...huhu...setakat nie PERODUA mmg x pernah bagi masalah kat parents aku yg memiliki 3 unit model berbeza dari PERODUA..mungkinkah ianya menjadi Model Ke-4 masuk dalam garage umah aku..?? tunggu dan saksikan episod seterusnya...tapi...mesti x selesa aku nak drive..aku nie dahla gemok, besor dan seangkatan yang laen...kompius lg...

haaaa...yang last nie...memangla idaman aku dan pernah menjadi target aku satu masa dulu hehe...tp apakan daya...masa x akan kembali...new aim, new target new car...huhu...InsyaALLAH satu hari nanti..mana tau menang contest PETRONAS tu kan..mana tau rezeki ALLAH hehe..=)





Credit to : Mudah.my (all da pics taken from this useful homepage)

Sunday, September 20, 2009

Persiapan Hari Raya 2009

Sakan aku raya tahun nie hehe..=)
thanx a lot to alamfanacintaku as usual as my Image Consultant..phewitttt hehe..=)

Berikut disertakan Persiapan2 di hari lebaran Hari Raya Aidilfitri....hehe..ala2 poyos gituh haha..=) (begitulah cara aku tulis email formal time kije haha..=) )

3 Helai baju yg menjadi baju raya dan baju dihari2 seterusnya haha..=)
dis 3 rembat kat JUSCO maluri and its cost...hmmm....wateva hehe..=)

Dis want is my baju RAYA...hehe..FYI this year is GreenDay Year huhu...dunno y aku alwiz pilih yg kaler ijau2 saje...hehe...and some more..we r green 2gether...hehe..=)

Dis want plak is kombinasi sandal n kasut so aku x tau apa type dis footwear n sayugianya aku berkata nama nya si White SanSut hehe..=) rembat kat D Tribe, One Utama kat area Waffle World yg sedap ituh...Stroberi Milk Shake satuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....

Yeahhh...dis model is miss AlamfanaCinta...sedang try tudung ARIANI yg aku kasi kat mak aku, Pn Hamidah Nor...hehe..da bagi da kat mak, die suka...selamat...=)
Kat abah aku bagi baju Arnol Palmer, kaler ijau, hmm...pics x tangkap la plak hehe..=)


Oh yeaaa...3 bekas duit singit yg aku tukar kat Bank Rakyat, Putrajaya....Punyalah susan nak tukar duit kat Putrajaya nie...suma out of stock...bajetttt...ntah2 dok sorok duit mcm makhluk2 yg x paham bahasa sorok gula...(tp watpe dieorg sorok duit sbb dioerg adalah bank...meri kite pikirkan, dan selamat beramal....hehe..=)

Haaa....ini ialah sampul yg berisi wang di atas...haha...=)


Dan yg paling penting dalam persiapan Hari Raya....
Sudahkan anda menjalankan kewajipan anda...??
yaa...ZAKAT FITRAH....hehe...
RM7 di Anjung, Putrajaya...=)
Neves gak time salam akad ngan AMIL...
Adoyaiiii kalu Tok Kadi camne...mau tersasul lidah....hahaha....


So Kepada semua yg jengah blog yg x seberapa ini...
dengan ini saya mengucapkan...
Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin
dari Hasnan sekeluarga di London, UK.....=)
hahahha...=)


(yo yo oooo je dok london haha...=D)

Sunday, September 13, 2009

Lawak Antarabangsa 1


Location: Petronas Kg Baru, KL

haha...lawak btol...geli ati aku tgk signage nie...CLOSS pon bleh...janji ada bunyi CLOSE wakaka...=)

Monday, September 7, 2009

Menu Sahur hari ini - 070909

cam poyo je tajuk haha..
ala2 chef gituu...kui3..;p

menu sahur aku arini

Nasi putih + ayam goreng rempah bujang ala Mr.N haha..=)


Ini ialah keadaan ayam sebelum digoreng haha...=)

actly ayam goreng aku da ciap...maka dgn itu aku ingin meng'ajak'2 ayam kepada semua...
jemput makan sahur yer hehe..=)

selamat berpuasa semua..=)

Sunday, September 6, 2009

Ole Ole From Nuffnang..=)

Ini adalah badge from nuffnang...got it when alamfanacinta, mezah, nad, yuyun n i g buka puasa bersama nuffnang @ the apartment, KLCC semalam...Thanx nuffnang...i luv da spagheti...sangat sedap...hehe..=)

yes...100% true...i Luv nuffnang...hehe..=)

konvo day yg best..=)

My Gal on Stage...=)


video
 

nandotcom | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL