carian @ nandotcom

Friday, December 31, 2010

Sambutan Hari Natal dan Tahun Baru

Yup, inilah pertama kali dalam sejarah hidupku menghadiri sambutan hari natal @ krismas dan tahun baru 2011. Di semenanjung sambutan sebegini jarang dilakukan terutama dalam cabang kesihatan yang aku harungi ini. Semasa di universiti pon tiada sambutan sebegini rupa.

Di Keningau lah aku mendapat pengalaman sebegini rupa hehe..=) Ianya diadakan pada 29 Dis 2010. Sambutan ini diadkan di Klinik Kesihatan Ibu & Anak Keningau bermula jam 7 sehingga 10.30mlm.Pelbagai pengisian telah diadakan. dan bagi aku, sambutan krismas ini, kanak2 lah yang paling hepi...macam2 adiah dieorg dapat...=)


Mr. Toni sedang memberi kata2 aluan yang bersemangat hehe..=)

Nyanyian koir lagu2 krismas oleh jururawat2 dengan iringan petikan gitar Mr. Toni..=)

Acara memotong kek bagi ahli keluarga staff kesihatan yang menyambut ulangtahun kelahiran bulan disember...=)

yabedabeduuuu.....santa claus is coming hehe...=) Mr.santa sedang beri adiah kepada amanda sebelum amanda menangis takut ngan santa claus haha..=D
Bebudak yang meng'shuffle' kan diri hehe...tp sound system kureng..next time boleh perbaiki lagi...baru bebudak tuh semangat nak menari hehe..=) dapat adiah lg u olss hehe....


Pengalaman baru di sini....tambah lagi koleksi memori aku di Keningau selepas 6 bulan berada di sini...=) ku harapakan cerah hidupku ini sehinggalah aku beredar dari sini....
My next plan: Hari Keluarga KKIA Keningau...hope jadi..planning somewhere in Feb...

oh yaaa...now is...00:00hour....

Happy New Year guys...........=)

Sunday, December 26, 2010

90 Days



90 hari di bumi sabah...land below the wind..

yaaa....sudah 90 hari aku berada di sabah, tanpa Dokumen Perjalanan Terhad dan Pas Kerja, mulai esok aku akan diiktiraf sebagai PTI haha...=D

Last balik masa raya bulan 9 arituh....pelik jugak bila di fikir2kan, masa kat putrajaya dulu x balik perak 6 bulan pon xpa, nie baru 3 bulan huhu...Laut China Selatan memisahkan aku dgn org2 yg ku syg....huhu...sedeyyyy....=(

bukannya ku xleh balik, aku bleh balik tp mcm xleh balik sbb nk selesaikan apa yg belum lg aku selesaikan...berbicara tentang kerja, sampai bebila pon x abes haha....=)

Apa yg aku buat dalam 90 hari nie...??
1) Sambut Hari Raya Aidiladha
2) KKIA Keningau dapat peniktirafan Klinik Rakan Bayi (blum official lg)
3) FJ dtg menjengukku di sabah..=)
4) Masuk umah sewa baru...=)
5) Beli 'kuda' baru...nama die Su3si..=)
6) Ber Awal Muharram di Sabah..=)
7) Melihatkan sambutan Krismas di sini yg mana sana sini org pakai snow cap santa hehe..

dan laen2 lagi....haha..=)

Wednesday, December 22, 2010

Tarikh Gaji Sektor Awam 2011

Khusus untuk pekerja di sektor awam...=)

Tahun depan xdak gaji awal so aku suka muhaha...=)



Tuesday, December 21, 2010

The Tip of Borneo - Tanjung Simpang Mengayau

On 3 Dec 2010, aku telah menghadiri Hari Kesihatan Sedunia dan Hari HIV Sedunia Peringkat Negeri Sabah di Kudat. Wehooo...dapat jalan2 tempat org di Kudat..=)

On da way, ke Kudat kami menyinggah ke Simpang Tanjung Mengayau....Kami...?? hehe....yer aku, bosku & Soliuhin a.k.a driver...=)

The Tip of Borneo adalah satu kawan terletak paling utara bagi tanah besar borneo di negeri Sabah....terletak sebelum sampai ke Kudat...Kawsan ini juga merupakan pertemuan Laut Cina Selatan dan juga Laut Sulu. Permandangan di sini cantik sgt..=)


Soliuhin & Dr Marsudi Manah


Gambo2 pemandangan di situ hehe..=)


Pemandangan The Tip of Borneo dari atas..=)


The Tip of Borneo dari dekat...=)
walaupon ada signage kata jgn limpas n pergi ke kawasan ini namun aku tetap turun jugak hehe..=)


====================================================================

Petikan dari www.expatKL.com

IMAGINE STANDING ON A CLIFF, WATCHING THE WAVES
below you crash against the rocks as the blue-green sea
stretches on for miles. A white sandy beach and swaying
green coconut palms in the
distance add colour to the
amazing sight before you.

Welcome to the Tip of
Borneo, Tanjung Simpang
Mengayau. Located at the
northern extremity of Borneo,
about 170 km from Kota
Kinabalu, this is the meeting
point of the Sulu and South
China Seas.

It was recently launched as
Sabah’s latest attraction; an
event that drew some 3,000 people to the Tip of Borneo.
The event was officiated by Sabah’s Chief Minister, Datuk
Seri Musa Aman, who unveiled a spectacular spherical
landmark. This bronze ‘globe’ marks the location of
Tanjung Simpang Mengayau on the globe at latitude 7
degrees north and longitude 116 degrees east. A map
featuring the island of Borneo is embossed in bronze and
laid on a flat surface at an angle with inscriptions to mark
the Tip of Borneo.

Tanjung Simpang Mengayau is derived from the original
Rungus name ‘Tanjung Sampang Mangazo’.
Literally, Tanjung means ‘tip’ and ‘Sampang Mangazo’
means a junction where a battle took place. According to
Rungus folklore, this was the site of a fierce battle fought by
their forefathers, defending Rungus territory against
invaders.

Local folklore claims that pirates often frequented this
area, attacking and looting innocent villagers who lived
nearby. The villagers decided to join forces and defend
themselves. Hence, Tanjung Simpang Mengayau became
an ideal spot to observe the arrival of pirates and foreign
ships. The brave warriors stood guard here and kept
unwanted visitors at bay.

History also claims that the fleet of the famous explorer
Ferdinand Magellan, on its voyage to circumnavigate the
globe, stopped here for forty-two days to repair their ships.

In the distance, you can see a lighthouse. Locals
believe that spirits ‘move in’ to this lighthouse when their
‘homes’ in surrounding areas (either on the mainland or
nearby islands) are disturbed by human activity. Today, the
lighthouse serves as a guiding beacon to passing ships.

Today, Tanjung Simpang Mengayau has retained much
of its natural beauty and is equipped with amenities such as
parking lots, sheds, restrooms and a canteen to make your
visit more convenient and comfortable. This year on May 13,
the Tip of Borneo will be the spectacular venue for the
annual Kota Kinabalu Symphony Orchestra’s (KKSO) Sunset
Symphony. Guests will be serenaded with contemporary and
classical favourites amidst a dramatic sunset and a full moon;
a musical experience like no other! So as you plan your ‘mustsee’
list while in Sabah, make sure the Tip of Borneo is right at
the top.

Wednesday, November 17, 2010

Selamat Hari Raya Aidiladha..=)

Selamat Hari Raya Aidiladha kepada anda semua...=) hehe...

Tahun nie daku berhari raya aidiladha ni negeri di bawah bayu atau lebih autofocus lagi di keningau muhaha...=)

hari nie seharian aku di KKIA Keningau...buat final preparation untuk penilaian klinik rakan bayi esok...kemudian beraya di rumah sister zaiton di bingkor hehe...=) time lunch hour kompem kebulor aku kan haha...chocolate cake sister zaiton adalah terbaek hehe...lemang agak pelik sket sbb leper tp rasa menten je ngan lemang perak muhaha...rendang daging ngan kari ayamtetap rasa sama je...=)

kemudian sambung berpreparation di KKIA Keningau semula sampai jam 5

Then bermaghrib n Isyak di Masjid at-taqwa dannnnnnnnnnnnn.......ada jamua hari raya qurban kat masjid..nyum3..kenyang aku hehe...syukur rezki yg diberi ALLAH bersempena beraya di perantauan...syukur alhamdulillah...=)

Kenyang perut suka hati..=) aku nk tidooo.....gudnite hehe.....

Doakan KKIA Keningau dapat pengiktirafan Klinik Rakan Bayi yer guyss...=)

daaa......assalammualaikummm..=)

KKIA = Klinik Kesihatan Ibu & Anak...=)

Sunday, November 7, 2010

Honda EX5 Dream - Specifications

Honda EX5 Dream
Pearl Fadeless White
Live out your EXtraordinary dream!

=========================================
ENGINE

Type

Air-cooler, 4 cycle engine OHC

Bore & Stroke

50 x 49.5mm

Engine Displacement

97.1cc

Compression Ratio

9:1

Starter System

Kick Starter
Electric Starter

Lubricant Capacity

0.9 liter


=====================================
TRANSMISSION

Clutch

Automatic and wet multi-disc

Delivery

Continuous 4-speed transmission

===================================
GEAR RATIO

First Gear

2.833 (34/12)

Second Gear

1.705 (29/17)

Third Gear

1.238 (26/21)

Fourth Gear

0.958 (34/24)

Primary Reduction Ratio

4.058 (69/17)

Final Reduction Ratio

2.571 (36/14)


===================================
ELECTRICAL

Ignition System

CDI

Battery

12V-4AH (Kick Starter)
12V-5AH (Electric Starter)


====================================
DIMENSIONS

Overall Length

1,833mm

Overall Width

672mm

Overall Height

1,033mm

Wheel Base

1,183mm


==================================
CHASIS

Type

Spine

Front Suspension Travel

Telescopic 100mm

Back Suspension Travel

Swingarm 61mm

Fuel Tank Capacity

3.5 Liter

Front Tire Dimension

60/100 – 17M/C 33P

Back Tire Dimension

70/90 – 17M/C 38P

Caster Angle

26° 30’

Trail

75 mm


====================================
PERFORMANCE

Maximum Horsepower

8.9PS/ 8000rpm(DIN)

Torque Maximum

0.93kgf.m/6000rpm(DIN)

Thursday, September 30, 2010

Kisah Benar di LCCT pada 25 September 2010

Lokasi: Barisan ATM di area nk masuk toilet lelaki berhadapan BlueCube di LCCT
Pembawa watak: Seorang lelaki (si A) dan seorang perempuan (si B)

Sedang aku n FJ beratur hendak mengeluarkan duit dari ATM CIMB pendengaran tertarik kepada beberapa baris dialog yg mencuit hati dari Si A dan Si B.

Kisah bermula bergini..

Sedang si A berbaris untuk mengeluarkan duit di ATM Maybank, didapati bahawa, ATM Maybank tersebut tidak boleh mengeluarkan duit. Maka si A dan Si B pon beratur di ATM CIMB yang mana diantara kedua2 ATM tersebut terdapatnya ATM Ambank.

Sedang Si A beratur dan Si B beratur, maka berlangsunglah perbualan yg KHA war2kan tadi.

Si B: Sejak bila you tak berkira nak keluarkan duit dari bank laen nie...??
Si A: hmmmm.....ye la, kalau keluarkan kat maybank kena caj 50sen sbb dah keluar duit lebih 4kali sebulan...so kalu kuarkan kat CIMB nie kena caj 1.00 kan...so jimatla i 50 sen...

(Si A dan Si B berGelak tawa di hadapan ATM setelah mendengar penjelasan yang Si A berikan)

=====================================================================

Daripada perbualan ini aku menyimpulkan bahawa Si A adalah seorang yang BERKIRAAAAAAAAAAA ok hahahaha....dan FJ jugak mengakuinya haha....=)

Sungguh pandai Si A itu matematik haha...like like like....=)

Wednesday, September 29, 2010

Sook vs Zouk

dikala aku baru sampai ke rumah ku yg indah nan permai dibackgroundkan banjaran crocker....aku menelefon FJ a.k.a AFC untuk berbual seketika....

daku memberitahu hari ini pergi buat kaunseling diet kat SOOK...sebuah daerah kecil di kawasan Keningau...lalu FJ a.k.a AFC telah membuat stetmen yg menceriakan suasana jam 5.30 petang yg mana lagi 40 minit nak masuk waktu maghrib iaitu...

'Org Laen g ZOUK, u plak g SOOK....'

gelak kuat2 aku td hahahha....=)

anywayyy.....tahniah sbb dah ada broadband baru yg lagi canggih manggih dan modem lagi comel dr i tau....siap ckp daku punye modem buruk lg tuuuuuuuu....hahahahhaha....=)

klaka2...hehe...=)

Monday, September 27, 2010

Gucci Navy Narrow Cut Tie with Rope Details

sedang aku melayari internet melihat necktie2 yg mewah di Reebonz,aku tertarik pada necktie di bawah nih hehe....chantekkkk....=) hmmm tapi harga die x masuk akal lorrr hehe...RM536 kot...sob sob sob....=( aku suka necktie...aku ada koleksi necktie yg aku syg sgt hehe...paling jauh beli kat singapore ngan FJ sebanyak 3 helai...(helai ke penjodoh bilangannya.??? arghh lantaklahh hehe....) n paling latest pemberian hadiah kak wan sebelum aku melaporkan diri ke keningau....thankiu kak wan yg tua...haha...(jahatnya aku haha....) .....papehalpon aku suka slimtie supaya memberi efek kurus pada aku haha.....

hmmm...sesape rasa nak bg aku hadiah necktie pasni sila beli necktie di bawah n b4 dat register kat web tuh melalui link aku nie supaya aku dapat adiah Burbery Work Bag yg boleh aku pakai g kije kat keningau nie haha.....

xkanla nk berkira ngan aku kan....register je...pastu cuci mata dgn menjerittt shopingggggggggggg hehe...=)





===================================================================
Product info:

Swathe yourself in this charming Gucci Navy Narrow Cut Tie with Rope Details to make a super-gorgeous transition through the seasons.

Features

Details: Narrow Cut tie with rope details all over the tie, comes with signature Gucci logo and crest labeled on the flip-side of tie.

Color: Navy
Material: Silk
Measurement Approximately: Length 144cm; Width at its widest measures approximately 6.5cm

*Made in Italy


===================================================================

Sunday, September 26, 2010

keningau sudaaa....

Setelah semimggu menyambut lebaran kini tibalah masa pulang ke negeri di bawah bayu di mana tempat mencari rezeki sesuap nasi...=) alhamdulillah aku telah sampai ke rumah bujang ku ituh haha...=)

hmm....esok kijeee...!!!! nk g iron baju n suar....chaowwww...

Saturday, September 4, 2010

Selamat Hari Raya..=)

salam...=)

arini hari sabtu, ada lagi ari ahad, isnin, selasa, rabu &&&&&&&&&&&&& khamis aku balik perak insyaALLAH...yahooooo....=)

Checklist nak balik raya tahun nie:

1) Passport DPT (mcm PATI je aku rasa ngan benda nie...siap kena buat Work Pass lagi huhu)
2) Printed Travel Itenarary
3) Butang baju melayu abah n adek beradek
4) Brooch mak
5) Brooch AFC ngan mama
6) Kopi Tenom (4kilo + biji kopi)
7) Buah Bambangan ngan Tu Hao (cari kat tamu esok)
8) Ikan Masin (Cari kat tamu jugak)
9) Udang Kering (Cari kat tamu jugak)

hehe....=) moga perjalanan aku selamat dan elok2 ja hendaknya....

kpd kawan aku si Nafis Subhi di Air Asia...sila buat full service n tambah NOS 500% yg pure kat engine kasi laju sket aku sampai LCCT haha...
AK 5107 - BKI - KUL on 9th
AK 5110 - KUL - BKI on 25th

akhir kalam,
Selamat Hari Raya....=) Maaf Zahir n Batin...

Thursday, August 12, 2010

Hari Pertama Berbuka Puasa

yeahhhh...selesai sudah ibadat puasa bagi hari yang pertama bagi tahun pertama di sabah hehe...=)

Aku pening sepanjang hari...!!!!! dugaan betollll huhu.....dahla keningau panas semalam. hari-hari sebelumni biasanya sejuk ja....huhu

Sungguh berbeza tahun nie sbb bukak pose jauh dari org2 tersayang...single mingle aku disini huwaaaaaaaa............=( nasib ada hosmet sorg kalu x ibarat makan nasi ayam rasa makan nasi putih je hehe....over gile haha....=)

Apeapepon smlm bukak pose best sbb BUKA PUASA AWAL SEJAM DARI SEMENANJUNG haha...=) sempat la aku menjelezkan org2 di sana haha...=) bukak pose simple je kali nie n sepertibiasa juadah maen tunjuk je di Bazar Ramadhan di Luagan....Dgr kata kebanyakkan peniaga sini cikgu2 semenanjung so terubatlah la sket makanan bonda n ayahanda hehe..=)

Selesai sahaja bukak pose dalam pukul 7.50 aku pon gerak g masjid untuk berterawikh....hmmm....aku x paham kenapa masjid kat sini malap je lampunya....kipas pon pakai kipas stand yg sedikit n kebanyakkan makmum kepanasan mcm aku hehe...mungkin perlunya penambahbaikan untuk masjid tersebut.

pastu balik je terus on YM g cakap2 ngan mak n abah n syamel via YM hehe...jimat beb...=) haha....then tidoooo hehe...=)

=============================================================

mesej penting dari aku:

TOLONG...................!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aku inginkan juadah berbuka puasa yg biasa aku makan di rumah:
AKU NK GULAI TEMPOYAK IKAN PARI ngan ikan masin gorengggg.............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! =(
huhu....

Tuesday, August 3, 2010

Penyusuan Ibu: Hanya 10 Langkah Menurut Cara Mesra Bayi @ Tambunan, Sabah


Penyusuan Ibu: Hanya 10 Langkah Menurut Cara Mesra Bayi
Tema breastfeeding week untuk tahun ini dimana ianya disambut sedunia selama seminggu dari 1 hingga 7 Ogos setiap tahun.

Hari ini dalam sejarah, buat pertama kalinya aku ke Daerah Tambunan atau lebih spesifiknya lagi aku ke Dewan SerbaGuna Kg Sensuron, Tambunan untuk menyampaikan ceramah berkenaan Penyusuan Susu Ibu bersempena Majlis Pelancaran Minggu Penyusuan Susu Ibu Sedunia Peringkat Daerah Tambunan 2010 yang dianjurkan oleh Klinik Kesihatan Sensuron.

Majlis ini dirasmikan oleh Dr. Evelyn dari KK Sensuron untuk mewakilkan Pegawai Kesihatan Kawasan Keningau yang tidak dapat hadir atas urusan kerja yang tidak dapat dielakkan.

Kehadiran orang ramai adalah memuaskan dan wujudnya komunikasi 2 hala antara aku ngan mereka muhaha.

Diharapkan agar pihak AKSI Daerah tambunan akan lebih proaktif dalam mempromosikan breastfeeding dikalangan ibu-ibu dan pemantapan dan pengukuhan anggota kesihatan dalam semua aspek breastfeeding hendaklah sentiasa dilakukan supaya setiap pertanyaan dan permasalahan ibu-ibu dapat ditangani dengan baik sekali.

Semoga usaha murni ini mendapat keredhaanNYA dan mencapai objektifnya.

daaa..~


Dr Evelyn sedang memberi ucapan dan seterusnya merasmikan majlis ini

Kehadiran orang ramai sebelum majlis berlangsung

Poster berkenaan Penyusuan Susu Ibu yang disediakan oleh Unit Promosi, PKK Keningau
Dr. Evelyn dan Matron Rosnah sedang melawat tapak pameran
Orang ramai juga tidak ketinggalan untuk melawat tapak pameran ini
Seorang sister sedang menjawab soalan dari para pengunjung


Aku merasa pelik apbl membaca entry ini kerana ianya adalah sangat skema hahahahahah...=) dannnn napa xde gambo akuuuuu huhu....=(
hehe...=)

Monday, July 26, 2010

Mutiara Sabah vs Mutiara Naga

( ...Duhai bonda duhai ayahanda
Dengarlah rayuan anakanda
Yang jauh di mata... )

==============================================================
Gema takbir di subuh hari
Menjelang sudah aidil fitri
Tapi hamba musafir diri
Ke sana sini membawa diri

====================================================================

Di hari raya
Terkenang daku kepada si dia
Kampungku indah nun jauh di sana
Ayah serta bondaku

====================================================================

Bersempena hari raya nie, aku telah membelanja sekeping duit untuk mutiara-mutiara indah
di bawah nie haha...=) ada 3 kaler semuanya...pearl white, itam, ngan peach...bg aku pearl white hanyalah kaler civic type-R dan bukannya butang baju melayu haha...shopping time ngan jayanya kat area Pasar Filipina, KK haha....Bila la aku nk kena attachment kat KK lagi nie...mau jalan2 g pulau manukan ngan sapi plak haha.....=D





gambar sgtlah tidak memuaskan kerna camera hp VGA je haha...=D

pencarian mutiara-mutiara ini tidak akan berakhir di sini sbb set mutiara for my dads n moms n AFC belum lagi diketemui haha....mayb next month...haha...best2...=)

Saturday, July 17, 2010

avocado

yeaaayyy tertunailah hasrat di hati (cilok nama blog kak ina KL) hehe...=) Dapat jugak sia makan si hijau bernama avocado nie hehe...sia beli di pasar malam keningau sebanyak seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeBIJI hehe....=) cincai kira makcik tuh bg seringgit (katanya) sbb die kata sekilo RM4 tp xkan sebiji dah 250gram kan...soooo wateva wahai makcik...janji sia dapat makan si ijau nie hehe....

Inilah buah yg aku beli hehe....pernah nampak kat jusco tp buat bodoh je sbb tgk je buah nie terus ingat facial wash jenama eversoft haha....=D

Buah yang telah sia potong dua...ada biji beso dalam die so biji itu perlu dibuang ya puan2...

sebelah kiri kite tuh hanyalah selaput biji yg kat sebelah tuh so kite kena buang biji n selaput tuh tau b4 makan...tp kalau rasa perut n gigi tuh kuat makan la semuanya haha...=)

Haaaa....ini lepas di bersihkan n RTE (Ready to Eat) hehe....aku makan sama2 ngan honey...sedap rasanya....kita boleh makan yg area kuning tuh sbb yg area ijau tuh keras gile kentang hehe....

====================================================================

Info Avocado:

Nutritional value

Avocados are high in valuable fats and appear to have a beneficial effect on blood serum levels. For a typical avocado:

High avocado intake has been shown to have a beneficial effect on blood serum cholesterol levels. Specifically, after a seven-day diet rich in avocados, hypercholesterolemia patients showed a 17% decrease in total serum cholesterol levels. These subjects also showed a 22% decrease in both LDL (harmful cholesterol) and triglyceride levels and 11% increase in HDL (helpful cholesterol) levels. Additionally a Japanese team synthesised the four chiral components and identified (2R, 4R)-16-heptadecene-1, 2, 4-triol as the natural antibacterial component.

====================================================================

Link:

Avocado (WHFoods)
Avocado (wikipedia)

Friday, July 9, 2010

Cerita Seminggu di Keningau...=)

Seperti yg ramai x maklum, kini aku sudah bergelar Pegawai Sains (Zat Makanan) yang kini bertugas di Klinik Kesihatan Ibu & Anak Keningau (KKIAK) hehe...arini cukup seminggu aku berkerja kat KKIAK...DAN...seminggu dah aku berjauhan ngan famili n AFC huhu...ohhh homesick muhaha....

Aku Himpunkan Cerita Minggu ini melalui penceritaan bergambar muhaha....=D
====================================================================

Bersama AFC kat Stesen ERL, Putrajaya Sentral
Daku Bersama2 beg yang beratnta 18.7Kg muhaha....
Sekawan beg yang bergelar...Beg Merah, Beg Kuning dan juga Beg Laptop hehe..=)
cissss.....kurang pencahayaan........
yaaa....terang kembali seperti sedia kala hehe..=)
Dalam ERL yg kurang ramai....
ohhhh kami berdua adalah merah hehe.....
yaaa....gambar tetap bergambar hehe...
Si Merah....
saje test timet camera henpon....citttt time aku tekan punat timer tu la hp nie nak golek2 atas beg muhaha...
yaaaa.....ada ilusi di situ..nmpk kurus wooooo haha..=)
yaa...ini nampak berisi haha...
ngan syamel si bongsu....
cik adek baju kaler merah mau g mana...?? Daftar masuk UKM ka....?? Nampak baju KTSN juga itu haha...=D
cittt.....xpueh ati....kata 2.15 gerak sekali 2.45 juga dieorg bg masuk...
bila la aku nak beli kapal terban nie..best gak kan....
yaaa...ini dalam kapal terbang sebelum kena hp kena off.....
jIKA ada x pueh ati aku dok tangkap gambar nie sila get out from my blog's face huhu....
yaaa...saya mmg perak (sila baca gunakan e teleng..)...sbb ini kali kedua saya naek kapal terbang hahaha....sapa yg x heran naek kapal terbang tuh mesti x terhegeh2 mcm aku nie kan haha..=D weiii suka ati aku la nak tangkap gambo....
Da sampai KKIA nie hehe....thanx Dr. Maryam n Dr. W.Rusydi n oso Dr. Adam (2b) jemput n bawak g Hotel Yahoooo hehe...=D
====================================================================
Ini adalah gambo kat Hotel Yaho hehe..=D alo boss, kasi wa duduk seminggu free bleh..?? suda masuk blog maa....hehe




drinking water pertama aku minum kat bumi di bawah bayu hehe...
====================================================================
Dinner di perantauan sob sob sob.....








====================================================================

Saya Khairul Hasnan Bin Amali mau lapor diri........................hehe..=D




====================================================================

Pusat Kesihatan Kawasan Keningau....=)
====================================================================

Pemandangan dari umah aku menumpang...hehe...thanxs rizuan n da gang bg aku tumpang buat sementara waktu hehe..=) jasamu dikenang sampai bila2..=)

pukul 6 pagi
Pukul 6.30 pagi
syok dok tgk kawasan berkabus...
kabus lagi hehe..=)
====================================================================

Itu adalah tulang rusuk saya...chantekkan...?? haha....Selamber buat medikal cekap kat Hospital keningau....napala aku x buat awal2 kat umah hehe....kan da cari masalah sndre hehe..=)


Lebat gile ujan arituh....tgkla pelepah pokok tuh....gile gerun hehe..=D

====================================================================

Jam menunjukkan pukul 7.30 ye kawan2...=) gelap gulita...=D

Nasi Ayam Goreng Thai, Dreamland hehe....
Teh C...=)
Gambar terkini...pada pukul 5.30 petang hehe...chantekkan pemandangan...SubhanAllah...=)

 

nandotcom | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL