carian @ nandotcom

Saturday, January 30, 2010

Gemini (Starscope)


Today u'll be all over da place, doing many odd jobs and helping people in some way or another

(30 Jan 2010)

  1. Bangun pagi2 g amek AFC then anto ke HUKM.
  2. Bagi pinjam stick hoki kesayangan kat zola.
  3. Dok kat bilik adek aku kat HUKM
  4. Dok bace paper dari td (jarang sgt kot aku bace paper haha..)
  5. Komunikasi dgn AFC yg sedang belajar SPSS kat bangunan akademik HUKM dengan 3 cara a) YM, b) FB & 3) SMS haha....
  6. Dok list barang yang nk g beli sat g kat Tesco Cheras haha...pelik2...
  7. Try to solve Sudoku kat paper
upated sehingga 10.39am haha...

Monday, January 25, 2010

Ofis Baru....O_0

Suasana di opis baru yg tenang aman dan damai bebas dari lalu lalang dan hiruk pikuk di HIWAY opis lama...(opsssss lama ke...??) bukan lama tp Main Opis hehe..=) Hmmm...kalu boring2 dok opis nie bleh tgk2 Istana Kehakiman di depan n Masjid Sultan Mizan (a.k.a Masjid Besi kat blakang...kat tepi MOA & Perbadanan Putrajaya yg Cafe die sungguh coolll..bleh buat aku gemok segemok gemoknya haha...=)



Inilah ruang kerja aku yg diberi nama Hasnan Sila Bekerja...muhaha..=) Luas wooo kalu ngantuk bleh bentang tilam tido wakaka...tp x pernah la aku buat lg hehe...



Nie la add. opis baru aku bg sesapa yg berminat nak apply service Food Classification n Food Labelling haha...=)

Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan
Kementerian Kesihatan Malaysia
Aras 4, Bangunan Plot 3C4
No.26 Jalan Persiaran Perdana
Presint 3
62675 Putrajaya
03-88850600 Ext: 40**
(bintang2 tuh maksudnya g cari sndre....haha..)

Friday, January 22, 2010

Gagal Lagi

Tuesday, January 19, 2010

Pagi Yang Indah...Aku Gembira...=)

Di suatu pagi yang indah bertarikh 19 Januari 2010...

Aku keluar rumah pukul 6.45 pagi dan bergegas pergi ke opis di Presint 3 dalam keadaan suasana yang sangat gelap dan hujan sgt lebat lantas ekoran dari itu aku telah menyuruh wiper aku berkerja keras mengelap cermin myvi mak aku tuh hehe..=)

Apabila sampai aku telah memilih lif yang berdindingkan kaca untuk menuju ke opis aku ditingkat 4 untuk mengambil kasut, blazzerrrr, neck tie and also menpunch kad kan diri aku....
wakaka...itupon nak bgtau ke cehhhhh...

Dalam masa 5 minit sahaja aku telah beredar dari partition aku yg chantek kaler biru tuh untuk g kat Basement 1 untuk menyetat kembali kereta n menuju ke opis lama di Presint 1 yg susah sgtla nak cari parking diwaktu pagi muhaha....Aku perlu menghadiri mesyuarat JPPM 1985 di E1....

Sesampai je aku kat opis lama aku terus mengajak kawan seangkatan aku, 'Ganu, makcik anjung da pggl..jom makan...' haha...seperti biasa beliau akan boleh saja dengan ajakan aku tuh...

On da way nk kuar dari opis terdapat satu tempat dimana manusia yg obes (yg x obes pon suka gak) akan berenti kat situ dimana letaknya satu alat yang bernama penimbang berat badan untuk manusia yg obes haha..

Dalam ati akupon berkata, adakah efficient 2 minggu aku jogging n jaga makan...?? haha....
dengan gabranya aku pon naek ke atas penimbang tuh tanpa ada rasa belas kesihan terhadap beliau....

Aku SERONOK...!!!!!!!!!!!!!!!!! buat pertama kalinya berat badan aku tertulis di screen penimbang itu ialah '89.0'........OMG.....Untuk pertama kalinya jugak since aku bergelar Student Sains Pemakanan dan telah pon mendapat Ijazah Sains Pemakanan dengan Kepujian haha...(5 tahun beb x pernah kot cecah 80an haha...=)

Yup, weight management aku berjaya dengan outcomenya telah menurunkan berat badan aku dari 96kg ke 89kg...yahoooo.........7kg dalam masa 2 minggu....yeahhhhhhhhh...aku bangga ngan diri aku sendre...=) kalu korang menyampah g jejauh....aku tgh epi skrang....sesiapa yg memahami kegembiraan aku nie, aku ucapkan terima kasih..god bless u...=)

Alhamdulillah...=)

daaa....Assalamualaikum..=)

Friday, January 15, 2010

Wali - Tomat (Tobat Maksiat)

Wali Band – Tomat (Tobat Maksiat)


Dengarlah hai sobat

Saat kau maksiat

Dan kau bayangkan ajal mendekat

Apa kan kau buat

Kau takkan selamat

Pasti dirimu habis dan tamat


Bukan ku sok taat

Sebelum terlambat

Ayo sama-sama kita taubat

Dunia sesaat

Awas kau tersesat

Ingatlah masih ada akhirat


Astafighrullahal’adzim


Reff:

Ingat mati, ingat sakit

Ingatlah saat kau sulit

Ingat ingat hidup cuman satu kali


Berapa dosa kau buat

Berapa kali maksiat

Ingat ingat sobat ingatlah akhirat


Cepat ucap astafighrullahal’adzim


Pandanglah ke sana

Lihat yang di sana

Mereka yang terbaring di tanah

Bukankah mereka

Pernah hidup juga

Kita pun kan menyusul mereka


Astafighrullahal’adzim


Repeat Reff


Cepat ucap astafighrullahal’adzim


Repeat Reff


Cepat ucap astafighrullahal’adzim

Cepat ucap astafighrullahal’adzim

Wednesday, January 13, 2010

Wali - Kekasih Halal

Aku telah lelah
Memilih memilah mencari wanita
Siapakah dirinya
Yang kan menjadi kekasih halalku

Tiba-tiba aku terpana
Ada kejutan tak diduga

Dia gadis berkerudung merah
Hatiku tergoda tergugah
Tak cuma parasnya yang indah
Dia baik dia solehah

Dia gadis berkerudung merah
Bawalah diriku padanya
Takkan habisku berdoa
Jadi kekasih halalnya

Jadikan diriku
Halal memeluk halal menciummu
Lekaslah jangan tunda
Untuk menjadi kekasih halalku

Itu itu dia gadis berkerudung merah
Hatiku tergoda tergugah
Tak cuma parasnya yang indah
Dia baik dia solehah

Dia gadis berkerudung merah
Bawalah diriku padanya
Takkan habisku berdoa
Jadi kekasih halalnya

p/s: tetiba terdownload lagu nie & terus rasa best hehe...=)
 

nandotcom | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL