carian @ nandotcom

Friday, February 26, 2010

3rd Anniversary (07-10)...=D

Kronologi on 24th Feb 2010:

4.30 pm : suruh gal balik dulu naek bas..(bapak kejam kan...haha..=D) bg alasan ada kije nak buat so lewat nk kuar n ckp kat die pukul 5.30 paling awal bleh gerak haha...

5.00 pm: punch kad lelaju g besmen amek keta terus gerak g KL

6.30 pm: sampai KL then terus g wangsa maju g amek cupcakes from adi @ Shell sblh Carre4 wangsa maju hehe...=D

7.00 pm: sampai ke Plaza Rah Kg Baru g amek gal...

7.30 pm: g Capssquare g beli tiket My Name Is Khan...dalam ati time tuh jenuh pkr kat mana nk bagi dat cupcakes..then decide bg kat Rosdet hehe...

7.45 pm: anto gal kat Rosdet n aku g solat masjid so aku suruh gal order2 apa yg patut but aku nk makan ikan steam limau haha...

8.00 pm: setelah gal kecoh dok msg makan da sampai n suruh cepat2 datang Rosdet then aku pon mengsuprised kan gal haha....=) i like....sepatah pon die x cakap masa aku bg cuppies tuh haha...=)

thennn...sesi makan bermula....=)

p/s: gal: kan i dah pesan kat u masa tinggalkan u kat rosdet soh amek meja tepi dinding, yg u g amek meja tengah2 watpe..kan da malu2 ikan siakap hehe...=) AND.... i x puas ati, byk i plan kena cancel sbb My Name Is Khan...!!!! grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....!!!!!!!!!!!!!!!!

Lovely 25cupcakes with infinity Luv...=)
Thanxs u very much adi farhan for dis cupcakes..really nice design and da important thing is my gal very2 like it..=)

smiley boy with less hair = me...=)
purple roses = 12 kuntum..=) suka x..?? hehe...
the car = our silver coated..=) arini genap umur die seminggu sehari hehe..=)

my gal..=)

ayat email kat adi ---> wording die nan [heart] girl ....seb baek la ko paham bro..hehe..=)

Thursday, February 25, 2010

Lawatan Ke Kilang Yakult

on 24th Feb, 8.15 am, aku g follo g lawatan ke Kilang Yakult kat Seremban...Lawatan kerja ke sana...=) yuppp kilang die sangatla besar but pekerja hanya 35 orang & sumanya mesin semata haha....FYI, btol yakult tuh dieorg buat sndre...so bg aku ia adalah satu penjimatan sbb xde org tengah...hehe...=) kita harus berfikir bagaimana org Jepun berfikir haha..(yg bek2 je la ikut, x bek tinggal hehe..=D)...Dasar Pandang Ke Timur muhaha....


Rupa2nya produk yakut kat pasaran Jepun tersangatlah banyal dari makanan, farmaseutikal & KOSMETIK yg berasaskan Bakteria Lactobacillius strain Shirota haha...mcm klakar je...yg aku x bleh blah ialah yakult ada 'MEE INSTAN' haha..=) FYI, kat Malaysia terdapat 2 produk je iaitu minuman Susu Kultur Yakult Ace & Yakult Ace Light...hehe..=) byk gak aku belasah minum arituh haha..sampai sakit perot haha..=)

wehuuuu...dapat goodie bag yg ada satu bag kecik ada sudu, garfu n chopstick..haha...best2...=)
On da way balik aku dok pkr apa aku nk buat malam nie...haha...=) planning is a plan dat planner think to plan haha..=D wat izzit...?? yupppp juz for my gal n 'us' hehe..=)

Saturday, February 20, 2010

Maaf..Dikau sudah dimadukan lg syg...O_o

Perghhhh tajuk x hengatttt...haha..=)

Yup...smlm 19 February 2010, bermulalah episod aku bersama my 2nd Cruise, da silver coated...=) unveil ur identity...!!! zassssssss....=) hehe...

8683 kat no plat da jadi satu...orgnya x tau lg ble hehe...=) doakan eh korang suma hehe...thankiu...=)


fyi, my 1st ever Cruise --> Purplelova...=) dirimu akan ku kenang n syg sampe bebila...=) (AFC dengar nie mesti die nyampah je haha...=D) yup, dis 20 Mac 2010 genap ko bersama aku selama 8 tahun...=) thanx u so much...tunggu aku cari umah teres kat area putrajaya nie dulu then aku bawak ko dtg sini eh hehe...=D (mcmla purplelova tuh leh dgr n ckp hehe..=D)

(perghhh kurus gle aku dulu masa muda2 haha...=D)




and...=)

2gether-gether masa kat kenduri kawen napeace..=)
FARHANA BINTI JAMALUDDIN @ GirL @ alamfana @ AFC...=)


Friday, February 19, 2010

Adnan Sempit vs Hasnan Sempit

Semalam hari yg disaster bg aku huhu...aku kuar opis pkl 7.15mlm then dgn perasaan yg berkecamuk (perghh perkataan haha...=D), aku pon g alamanda dgn niat utk layan cita Adnan Sempit haha....Disebabkan cite tuh da nak abes showtime die maka aku menerima dengan ati yg tenang pkl 10 mlm beb....waktu tido aku tuh haha..=)

well...cte nie klako gile...aku sukaaa..=) haha...espeseli time nak wat willy tp x jd kah3...=) 1 more thing, sbb nama watak die NAN haha..=)

hmm...tp aku pelik sekali....sbb...??

aku tgk movie nie single mingle haha..=)
(arini br AFC balik KL huhu...)

Thanx bro ahmad idham, ko telah menceriakan satu hati yg berkecamuk dgn rona2 kehidupan ini chewahhhh hehe..=) kuat gler aku gelak dalam hall 6 tuh haha...(sesekali terdistract ngan org sebelah yg mahu menunjuk baik n terer kat awek die, ade je die nk komen...plzla...namapon tgk movie nk enjoy...ko nk komen ko masuk pertandingan Karaoke kat Uptown haha...pirahhhh...)

Sinopsis:

Known as Nan Sempit by his friends, Adnan (Shaheizy Sam) is an orphan and a 'mat rempit' who decides to move to the big city in Kuala Lumpur after being treated unfairly by his aunt's family. During his stay in KL, Adnan lives with his elder brother Macha (Cat Farish) and works as a dispatch guy at a private company. He develops a friendly relationship with his boss, Nadia (Intan Ladyana) who comes from a very wealthy family. Soon, their relationship turns sour when an argument breaks open between Adnan and Zack.

Classification: U
Genre: Comedy / Drama
General Release Date: 14 Jan 2010
Running Time: 1 Hour 25 Minutes,
Distributor: Metrowealth
Cast: Cat Farish, Intan Ladyana, Julia Hana, Reanna, Shaheizy Sam
Director: Ahmad Idham

Thursday, February 18, 2010

Kau Harus Ada - Hujan

Lelah parut senyum dah jemu
Metafora cair bertemu
Rasa itu ini sementara
Ku takkan di sini selamanya
Rugi jika sendiri
Hanyut jika sendiri

Kau harus ada
Kau harus ada dimana tempat ku berada
Kau harus ada
Kau harus ada bersamaku

Rasa itu ini sementara
Ku takkan di sini selamanya
Rugi jika sendiri
Hanyut jikaku sendiri

Kau harus ada
Kau harus ada dimana tempat ku berada
Kau harus ada
Kau harus ada bersamaku

Kau harus ada (harus ada di sisi )
Kau harus ada dimana tempat ku berada
Kau harus ada ( harus ada di sebelah )
Kau harus ada bersamaku
 

nandotcom | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL