carian @ nandotcom

Friday, May 21, 2010

24th years old...=)


Selamat Hari Jadi....jeng jeng jeng
Selamat Hari Jadi ...jeng jeng jeng
Selamat Hari Jadi sygku....
Selamat Hari Jadiiiiiiiiiii...=)
Farhana binti Jamaluddin....=)

Saturday, May 15, 2010

SELAMAT HARI GURU..=)

Selamat hari guru diucapkan kepada:

1) Amali bin Abdul Rahman (Abah)

2) Hamidah Nor binti Mat@Ahmad (Mak)

3) Guru2 :
a) SK Bagan Datoh
b) SMKA Sultan Azlan Shah
c) MRSM Taiping

4) Pensyarah:
a) Kolej Matrikulasi Melaka
b) Fakulti Perubatan, UKM
c) Jabatan Pemakanan & Dietetik, UKM
d) Fakulti Sains Kesihatan Bersekutu, UKM

Sunday, May 2, 2010

Hala Tuju Lepasan Graduan Sains Pemakanan

Memilik Ijazah Sarjana Muda Sains Pemakanan...??

Ingin mencari pekerjaan yang berkaitan..??

1) Pegawai Zat Makanan (PZM) - C41

PB: Susah nak dapat kija nie sebab ramai kat luar sana agak 'memenuhi' kriteria seorang ahli pemakanan. BSc Sains Pemakanan (UKM, UPM, USM), Food Science and Nutrition (UKM, UMS, UCSI), Food Service and Nutrition (UMT), Nutrition & Dietetics (UITM. IMU) (x kuar lagi graduate dieorg nie)...haha...Bergantung semasa interview ngan SPA, anda perform, kurus (sbb penah kena tembak masa interview, kalau awak obese camne awak nak consult orang laen hehe..=D) dan perwatakan menarik, insyaALLAH akan diterima..=)

Esok dgr kata result interview PZM nak kuar....huhu...(x perform langsung KHA arituh masa interview haha...oleh itu KHA tidaklah berharap hehe...di BKKM lg la aku hehe)

2) Nutritionist (Private sector)

Ramai yang tercampak dan bekerja di sini mencari rezeki sesuap nasi hehe..=) Gaji best espeseli kalau company yg besar2 tapi kalu Gaji 5 ribu mmg u Ols kena bagi kerja 5 ribu lah kan haha...x paham..?? paham2kan la sndre hehe...

3) Pegawai Belia dan Sukan (Pemakanan) - S41

Sport Nutritionist..?? yes KHA sgt2lah berminat dalam bidang nie tp apakan daya 'KHA" x perform semasa interview kat ISN, dan juga KHA sedar KHA gemok nak mampus haha...

3) Pegawai Teknologi Makanan (PTM) - C41

Kerja KHA sekarang yahoooo..=) bestttt...=) KHA dapat kije nie secara x sengaja haha...Pergi interview for PZM ttp bile diterima diconvert jadi PTM haha...mula2 berat ati tp lama2 KHA sudah jatuh cinta ngan PTM tp apakan daya KHA x ada Qualification dalam bidang ini hehe...bidang nie khusus untuk Food Tech n Food Science yg ada kena mengena ngan makanan... Skop kerja sgt luas dan tidak sempit seperti sesetengah bidang kerja yg laen.

4) Tutor/ Lecturer

Bidang yang menarik menjadi seorang pendidik anak bangsa..=) Hope 1 day KHA akan menjadi seorang pensyarah...=) tunggu dan lihat...KHA dah pasang niat nak bawak student die g present Research masa NSM Conferance suatu hari nanti..=) insyaALLAH.

5) Quality Assurance (QA)

no info..

6) Quality Control (QC)

know nothing hehe...

7) Sales & Marketing

Boleh buat duit kalu betul2 serius dalam bidang nie...ingatlah semua 9/10 rezeki datang dari perniagaan..=)

8) Researcher

teringat time buat tesis...haha...=) best tapi perlukan keazaman yang tinggi hehe...

====================================================================
 

nandotcom | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL