carian @ nandotcom

Thursday, September 30, 2010

Kisah Benar di LCCT pada 25 September 2010

Lokasi: Barisan ATM di area nk masuk toilet lelaki berhadapan BlueCube di LCCT
Pembawa watak: Seorang lelaki (si A) dan seorang perempuan (si B)

Sedang aku n FJ beratur hendak mengeluarkan duit dari ATM CIMB pendengaran tertarik kepada beberapa baris dialog yg mencuit hati dari Si A dan Si B.

Kisah bermula bergini..

Sedang si A berbaris untuk mengeluarkan duit di ATM Maybank, didapati bahawa, ATM Maybank tersebut tidak boleh mengeluarkan duit. Maka si A dan Si B pon beratur di ATM CIMB yang mana diantara kedua2 ATM tersebut terdapatnya ATM Ambank.

Sedang Si A beratur dan Si B beratur, maka berlangsunglah perbualan yg KHA war2kan tadi.

Si B: Sejak bila you tak berkira nak keluarkan duit dari bank laen nie...??
Si A: hmmmm.....ye la, kalau keluarkan kat maybank kena caj 50sen sbb dah keluar duit lebih 4kali sebulan...so kalu kuarkan kat CIMB nie kena caj 1.00 kan...so jimatla i 50 sen...

(Si A dan Si B berGelak tawa di hadapan ATM setelah mendengar penjelasan yang Si A berikan)

=====================================================================

Daripada perbualan ini aku menyimpulkan bahawa Si A adalah seorang yang BERKIRAAAAAAAAAAA ok hahahaha....dan FJ jugak mengakuinya haha....=)

Sungguh pandai Si A itu matematik haha...like like like....=)

Wednesday, September 29, 2010

Sook vs Zouk

dikala aku baru sampai ke rumah ku yg indah nan permai dibackgroundkan banjaran crocker....aku menelefon FJ a.k.a AFC untuk berbual seketika....

daku memberitahu hari ini pergi buat kaunseling diet kat SOOK...sebuah daerah kecil di kawasan Keningau...lalu FJ a.k.a AFC telah membuat stetmen yg menceriakan suasana jam 5.30 petang yg mana lagi 40 minit nak masuk waktu maghrib iaitu...

'Org Laen g ZOUK, u plak g SOOK....'

gelak kuat2 aku td hahahha....=)

anywayyy.....tahniah sbb dah ada broadband baru yg lagi canggih manggih dan modem lagi comel dr i tau....siap ckp daku punye modem buruk lg tuuuuuuuu....hahahahhaha....=)

klaka2...hehe...=)

Monday, September 27, 2010

Gucci Navy Narrow Cut Tie with Rope Details

sedang aku melayari internet melihat necktie2 yg mewah di Reebonz,aku tertarik pada necktie di bawah nih hehe....chantekkkk....=) hmmm tapi harga die x masuk akal lorrr hehe...RM536 kot...sob sob sob....=( aku suka necktie...aku ada koleksi necktie yg aku syg sgt hehe...paling jauh beli kat singapore ngan FJ sebanyak 3 helai...(helai ke penjodoh bilangannya.??? arghh lantaklahh hehe....) n paling latest pemberian hadiah kak wan sebelum aku melaporkan diri ke keningau....thankiu kak wan yg tua...haha...(jahatnya aku haha....) .....papehalpon aku suka slimtie supaya memberi efek kurus pada aku haha.....

hmmm...sesape rasa nak bg aku hadiah necktie pasni sila beli necktie di bawah n b4 dat register kat web tuh melalui link aku nie supaya aku dapat adiah Burbery Work Bag yg boleh aku pakai g kije kat keningau nie haha.....

xkanla nk berkira ngan aku kan....register je...pastu cuci mata dgn menjerittt shopingggggggggggg hehe...=)





===================================================================
Product info:

Swathe yourself in this charming Gucci Navy Narrow Cut Tie with Rope Details to make a super-gorgeous transition through the seasons.

Features

Details: Narrow Cut tie with rope details all over the tie, comes with signature Gucci logo and crest labeled on the flip-side of tie.

Color: Navy
Material: Silk
Measurement Approximately: Length 144cm; Width at its widest measures approximately 6.5cm

*Made in Italy


===================================================================

Sunday, September 26, 2010

keningau sudaaa....

Setelah semimggu menyambut lebaran kini tibalah masa pulang ke negeri di bawah bayu di mana tempat mencari rezeki sesuap nasi...=) alhamdulillah aku telah sampai ke rumah bujang ku ituh haha...=)

hmm....esok kijeee...!!!! nk g iron baju n suar....chaowwww...

Saturday, September 4, 2010

Selamat Hari Raya..=)

salam...=)

arini hari sabtu, ada lagi ari ahad, isnin, selasa, rabu &&&&&&&&&&&&& khamis aku balik perak insyaALLAH...yahooooo....=)

Checklist nak balik raya tahun nie:

1) Passport DPT (mcm PATI je aku rasa ngan benda nie...siap kena buat Work Pass lagi huhu)
2) Printed Travel Itenarary
3) Butang baju melayu abah n adek beradek
4) Brooch mak
5) Brooch AFC ngan mama
6) Kopi Tenom (4kilo + biji kopi)
7) Buah Bambangan ngan Tu Hao (cari kat tamu esok)
8) Ikan Masin (Cari kat tamu jugak)
9) Udang Kering (Cari kat tamu jugak)

hehe....=) moga perjalanan aku selamat dan elok2 ja hendaknya....

kpd kawan aku si Nafis Subhi di Air Asia...sila buat full service n tambah NOS 500% yg pure kat engine kasi laju sket aku sampai LCCT haha...
AK 5107 - BKI - KUL on 9th
AK 5110 - KUL - BKI on 25th

akhir kalam,
Selamat Hari Raya....=) Maaf Zahir n Batin...
 

nandotcom | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL