carian @ nandotcom

Monday, July 22, 2013

Terawikh di Masjid Negeri, Kota Kinabalu

Alhamdulillah. 

Berterawikh di masjid negeri sangat best sebab sangat selesa dan dapat bayar zakat fitrah awal-awal hahahaa. Lambat2 nanti lupa plak...haruuuu. 

  
    Cantikkan bulan...=)




Wednesday, July 17, 2013

Ceramah Kelebihan Ramadhan dan Al-Quran


17 Julai 2013
Bilik Mesyuarat Pkk Keningau




Sunday, July 14, 2013

Bazar Ramadhan di Keningau, Sabah


Oyeahhhhh....=)

Ada dua port baik punya kat keningau ni....satu kat Keningau Mall dan 1 lagi kat KD Damai.  Ermmm aku pilih keningau mall sebab banyak pilihan hehe...

Selamat berbuka puasa...=)

Musim Superbike...!!!

Ramai kawan-kawan dah beralih arah dari ex5 ke superbike haha....aku pasang angan-angan je la kann....haha...ok...misi 2018 bermula...!!!!!!! Hahahah. 



Antara yang menjadi pilihan mengikut kemampuan adalah seperti berikut ececehhhh....
Cbr250

Kawasaki Z800

Kawasaki ninja 250rr. (Macam smart je ni)



Er6-f from kawasaki 


Harap-harap masuk 2018 aku dapat la menggunakan tagline 'saya yang menunggang' hahahaa. 

Selamat berpuasa....

Saturday, July 13, 2013

Pepero - Korea No 1 Brand



Andddddddddddd.......




Pepero inside..!!! 



Thanks cik pah for the pepero....=)
Sedapppp ooooo


Friday, July 5, 2013

3rd anniversary

Alhamdulillah, 3 tahun suda berkhidmat di negeri Di bawah bayu. 

Hari ini juga tercapai hasrat hati untuk membuat jamuan makan sebagai tanda kesyukuran aku diberi nikmat hidup yang tidak terhingga oleh Allah. 


Dan terima kasih juga kepada kak souyah yang sudi untuk membantu aku masak masakan jamuan hari ini. Thanks kak rahya sudi tambah lauk. 

Terima kasih juga kepada matron daisy yang sudi memberi sebiji kek yg cute hehe....

Semoga selepas ini aku dapat mempertingkatkan lagi mutu kerja dalam memberi perlhidmatan bagi meningkatkan taraf pemakanan selari dengan motor bahagian pemakanan sebagai 'peneraju utama pemakanan negara' hehe..=)


Thursday, July 4, 2013

Happy Birthday Miss Adela Marie Paul


Epi bday adela... Tahun depan puan suda hehe... =)

Tanjung Simpang Mengayau Untuk Kali Ke-3nya - 24 June 2013



Hoyeahhh.....trip kali ni ke kudat memberikan ruang masa untuk aku sekali lagi ke tanjung simpang mengayau a.k.a the tip of borneo. 

Kali ke-3 ni pergi bersama charles, wani dan matron faridah

Uniknya kali ini aku pergi, air di kawasan batu tip of borneo itu surut. Dan pertama kali juga aku turun ke bawah pijak batu dan aku terus maju ke batu yang paling hujung. Memang takut tapi buat-buat berani hahaha. Wani takut nak turun..!!!! Yes, berjaya juga aku paksa hahaha. 

Pada batu-batu itu ada juga lubang pada batu itu dan aku bingung juga sbb air surut tapi air penuh dan ada ikan cantik-cantik. Ketam pon ada. Mungkin baru sahaja surut mangkali. 

Tunggu sunset baru kelur dari situ dan terus menuju ke kudat.


 

nandotcom | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL