carian @ nandotcom

Saturday, September 27, 2014

Honda Jazz 2014

Honda Jazz ni nampak macam cool hihiiiii

Wednesday, September 24, 2014

9th Sabah Public Health Colloquium 2014

Tema:
Healthy Healthcare Workers: Towards Improved Healthcare Delivery

Alhamdulillah...=)

Hadir ke majlis ilmu ini untuk mempertingkatkan pengetahuan, kesedaran dan amalan untuk digunakan semasa berkhidmat selagi mampu


Hadir juga aku di sini untuk present poster dalam kolokium ini hihiiiii.

Saturday, July 12, 2014

Bila Timing Belt bukan Seat Belt

Bila cukup masa maka macam airlah air keluar dari dompet huhuuuu

Tukar timing belt dgn fan
Servis kereta

Rm603.47. 

Terlebih suda bajet bonus raya tahun ni huhuuu. 




Thursday, July 3, 2014

MAC STAR CAR WASH CENTRE


Tatkala kereta dah lama tak mandi, aku ngan Wan pergi mencuci kereta bagi menambakan seri muka kereta masing-masing.

Murah.

RM5 je sekali cuci. Tu yang menarik minat aku nak try. 

Sekaliiiiiiiii


Pakai sistem drive through daaaa

Drive masuk dalam kedai

Sembur-sembur sabun snow



Maju ke depan. Dia akan bilas dan cuci-cuci bagi kotoron degil



Taraaaaa...Siap. 

Haahahhaa

Lokasi: Depan Futsal Kepayan, Kota Kinabalu, Sabah

Monday, June 30, 2014

Types of Headache


Pening pon ada jenis2 dia oooo


Saturday, June 28, 2014

Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Bagi Tahun 2014

JADUAL PEMBAYARAN GAJI BULANAN BAGI TAHUN 2014
BULAN
TARIKH
HARI
CATATAN
Januari
23.01.2014
KHAMIS
(Tahun Baru Cina 31.01.2014 - 01.02.2014) 
Februari
25.02.2014
SELASA

Mac
25.03.2014
SELASA

April
24.04.2014
KHAMIS

Mei
22.05.2014
KHAMIS
(Pesta Keamatan 30 & 31.05.2014)
Jun
25.06.2014
RABU
(Hari Gawai 01 & 02.06.2014)
Julai
22.07.2014
SELASA
(Hari Raya Puasa 28 & 29.07.2014) 
Ogos
25.08.2014
ISNIN

September
25.09.2014
KHAMIS

Oktober
16.10.2014
KHAMIS
(Hari Deepavali 23.10.2014)
November
25.11.2014
SELASA

Disember
18.12.2014
KHAMIS
(Hari Krismas 25.12.2014)

Monday, June 16, 2014

Cerita Sekarang sama macam Cerita Dahulu


Ohoiiii hoiiiiii berjarum kita. 

Nahhh...rasakan penangan uncle nan, habis aku kepit budak2 laki yang takut dengan suntikan. Budak2 ponpuan semua sporting je hahahaa. 



Wednesday, June 4, 2014

Dengan Siapa Saya Haram Bersalam dan Bercampur


Tazkirah: Dengan Siapa Saya Haram Bersalam dan Bercampur

Suami:


Isteri:


Sumber Ilustrasi: Facebook

Tuesday, June 3, 2014

Welcome Back udeq =) (mcm notification game centre pulakkan)

Ok, tetiba di fb -->

Nurul Huda Razali berstatus: Melawat Pitas =)

Fuiyoooo. Udeqqq datang sabah hihiii..=)



Aku pula excited kannnn. 

Alhamdulillah sempat juga jumpa udeq di Signal Hill Obervatory Tower katanyaaaa. 

Makan burger bakar minum-minum ngan family udeq. Sembang-sembang. Seronok..!!!! =)

Selamat maju jaya udeq =)

Thursday, May 29, 2014

Sultan Nazrin Shah, Sultan Perak ke-35






Daulat Tuanku

Sultan Dr Nazrin Muizuddin Shah ibni Almarhum Sultan Azlan Muhibbuddin Shah

Monday, May 5, 2014

Anlene Bone Health Check


Last friday aku p centrepoint, kota kinabalu dan eh2...ada check tulang la hihiii. 

Apa lagi, aku pon try la kannn. Isi borang, lap2 kaki, letak kaki kat mesin dia tu dan dapat bacaan. 

Aku dapat skor 0.6. Risiko rendah katanya dalam penilaian mengenai kualiti dan kekuatan tulang. 

Lepas check, aku perlu menemui nutritionist. Tanpa senyum dan tidak cuba untuk membuat repo aku telah diberi beberapa nasihat berkenaan kesihatan tulang. Acuh tak acuh. Hanya membaca dan membulat2kan tips pada borang. Mungkin nak cepat abes ataupon dah penat. 

Sorry ye dik, abang dulu kerja macam adik juga. Jadi nutrition advisor untuk nestle. Bagi-bagi nasihat. Penat macam mana pon kita kena senyum. Walau berapa juta kali pon adik ulang nasihat pemakanan yang sama, adik kena ikhlas dalam menyampaikannya. Faham juga. Dah nak dekat maghrib kannn...maybe belum makan kannn. 

Kalau adik ada nutrition background semoga kita berjumpa lagi sebagai Pegawai Sains Pemakanan yeaaa.. =)

Paling best bila ditanya minum susu ke x..?? Laju ja mulut aku cakap TAK. sebab x boleh cium bau susu. Dia suggest ambil perisa coklat. Aku cakap, x boleh juga sebab tak tahan baunya dan sakit perut. Dia cadangakn aku minum milo. Lalallalalaa. Kayala nestle hihiiiii. Adik, abang minum susu HL low lactose. Hihiii. 

Selepas terima nasihat, aku minum susu anlene tersebut depan adik tadi hahaha. Ok juga. Takda pula aku sakit perut. 

Pastu main game xbox bowling. Teringat aku xbox aku yang dah jahanam tu uwaaaa =(

Dear adik anlene, Selamat maju jaya.


Sunday, May 4, 2014

BerFacial bersama rizuan di Helen Beauty


Plan asal nak g layan Spiderman. Sekali beralih arah pulak. 

Aku ngn rizuan p buat facial kat Herbaline Centrepoint. Sekali tak boleh pula sebab ramai customer dia yang dah booking. Fully booked. 



Pastu disebabkan nak juga berfacial kannn...aku ngan rizuan menapak ke Helen Beauty. Amik pakej facial rm70. Rizuan p tambah lagi Oksigen treatment jadi pakej dia rm110 muhahahaha. 



Untuk satu jam aku berfacial sebelah rizuan dengan beautician masing-masing. Ok, aku tak tahu beautician mana yang bagi servis sebab lepas aku baring2 aku tutup mata. Aku sleep hahaha. Terjaga masa dia picit-picit hidung. Sampai mengalir air mata aku hahaha. Lepas selesai aku p layan tidur lagi sampai aku rasa nak bangun hahaha. 


Thanks rizuan belanja aku. Aku nak g sendiri memang minta maap la kannnn hahahaa. 

Selamat pulang ke kapit bro. Esok kalau senpat aku p anto ko kat airport. 


Friday, May 2, 2014

Nyonya House, Kota Kinabalu


Sesi lunch bersama Imam Muda Rizuan Ajik Amboragang haha...





Bolehla. Sedap juga tomyamnya. Pedas tidak seperti yang lain. 



Thursday, April 10, 2014

Kasih Sayang Health Resort, Menggatal




Standard room: rm153.00/218.00


Hot Chocolate for me hahaha.. =)




Monday, March 17, 2014

Pantai Mandawang, Kota Marudu


Pantai yang belum dinodai hihi. 

Punya cantik. 






Punya siok solat tepi pantai. Angin tiup menyegarkan... =)




Wednesday, March 12, 2014

Fight Obesity, Let's Run !

True..!!!! Haha

Tuesday, March 4, 2014

Breastfeeding Week 2014


Tema Breastfeeding Week bagi tahun 2014

Breastfeeding: A Winning Goal For Life!


Saturday, March 1, 2014

Aku Terima Nikahnya dengan Sekali Lafaz


Musim orang bernikah kembali lagi seiring dengan cuti sekolah

Persoalan terdetik tatkala retina menghantar impuls melalui saraf optik untuk ditafsirkan oleh otak untuk menghasilkan data apabila terbaca status seseorang di facebook

Seperti: 

alhamdulillah, selesai urusah pernikahan dengan sekali lafaz

Wehhh...sekali lafaz je tau

Ko ni gemuruh pulakkk....orang lain boleh, x kan ko x boleh sekali lafaz

Aku bukan ustaz tapi aku rasa ada benda tak kena di sini. 

Kena perbetulkan niat, menikahi seseorang atas sebab pernikahan itu sendiri dan bukan sebab nak nikah dengan seseorang dengan sekali lafaz.

Dan yang paling penting nikahila seseorang yang ingin engkau nikahi dan jangan memaksa pasangan jikalau enggan dinikahi. Apa2pon serah semua kepadaNYA

Sekian terima kasih

Thursday, February 27, 2014

Sewa Kereta Kota Kinabalu

Rent a car

Sewa kereta di kota kinabalu..??

Antara yang aku dapat di airport hihi






Monday, February 10, 2014

Tabung Haji dan ASB Bonus dan Dividen Kalkulator Calculator


Saja mahu share barang siapa yang mencari,

Aku olah untuk memudahkan diri sendiri.

Sebab aku nk try berDROPBOX dan berADF.LY.

maka dengan itu

Kalkulator Calculator dalam format excel ini aku sertakan sebagai testing testing testing one two three four five six.


...........Klik Sini ya .... =) ...............



Lepas klik, Sila tunggu 5 saat dan klik kat bahagian atas kanan adf.ly itu

Thursday, January 30, 2014

Dividen ASB 2013

Amanah Saham Nasional Berhad (ASNB), anak syarikat milik penuh Permodalan Nasional Berhad (PNB) hari ini mengumumkan agihan pendapatan sebanyak 7.70 sen seunit dan bonus 1.00 sen seunit bagi Skim Amanah Saham Bumiputera (ASB) untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2013. 

Dividen Bonus Tabung Haji 2013

YB. Mejar Jeneral Dato’ Seri Jamil Khir Bin Haji Baharom (B), Menteri di Jabatan Perdana Menteri telah mengumumkan Bonus Pendeposit TH 2013 sebanyak 6.0% sebagai Bonus Tahunan dan tambahan Bonus Haji sebanyak 2.0% . Alhamdulillah

Pengiraan Bonus TH 2013:

a) BONUS TAHUNAN TH (6.0%)
Baki purata minima bulanan akaun TH (Jan-Dis 2013)/12 bulan ) x 6.0%

b) BONUS HAJI (2.0% - Terhad kepada akaun pendeposit yang belum menunaikan haji)

- Akaun simpanan yang baki purata minima bulanan kurang dari bayaran Haji (RM9,980)

Kiraan : Baki purata minima bulanan (Jan-Dis 2013) / 12 bulan) x 2.0%

- Akaun simpanan yang baki purata minima bulanan melebihi bayaran haji (RM9,980)

Kiraan: RM9,980 x 2.0%

Untuk maklumat lanjut, hubungi kami di talian 03-6207 1919

Sumber: fb tabung haji
 

nandotcom | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL